keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Aaah maa-artisokkaa

Sain veljen miniältä suoraan maasta nostettuja maa-artisokkia. Voi ihanuus! Niistä tulee hyvä keitto.

klikkaa kuva isommaksi
Hiukan vaivaa niiden kuorimisessa on, mutta vasta nostettuina ne kuoriutuivat aika hyvin kun ensin harjasin ne ja sitten viimeistelin veitsellä.

klikkaa kuva isommaksi
Minulle oli aivan uusi asia, että maa-artisokka talvehtii niin, että keväällä sen mukulat ovat talven jäljiltä nostettavissa - joko pataan ja ruokapöytään tai uudelleen maahan istutettaviksi. Aina oppii uutta!

klikkaa kuva isommaksi
Laitoin keiton mukaellen täältä löytyvää ohjetta. Purjoa ei sattunut olemaan ja korvasin sen salottisipulilla. Perunaa en laittanut ollenkaan. Pecan-pähkinä ja savuporo sopivat hyvin ja yhdessä ne ovat erinomainen naposteluherkku ilman keittoakin.



4 kommenttia:

  1. Vesi kielellä katson keittolautastasi, näyttää tosi herkulliselta. Kopioin antamastasi linkistä reseptin ja aion kokeilla sitä.

    VastaaPoista
  2. Riti kyllä tietää. Ihanaa lähiruokaa tuollainen keitto!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.